lauantai 28. elokuuta 2010

Kalastusta ja muuta kivaa

Perjantai-iltana kaikki kurssilaiset saapuivat Kyrmyniskaan. Ohjelmassa oli majoittuminen, saunomista, muikun syöntiä ja muuta oleilua. Meidät toivotti tervetulleeksi tämännäköinen "henkilö", liekö itse Kyrmyniska?

Ensimmäisenä iltana sai myös oppia muikkujen perkaamisessa.

"Lapselliset" perheet yöpyivät aitoissa ja muut mökissä. Mökissä tapahtui kaikki yhteinen homma, aamupalat, ruokailut ym.
Lauantaina aamupäivän viileydessä tehtiin sisähommia, eli lapset ja muutkin halukkaat pääsivät tekemään Akin kanssa perhoja. Kyllä lapsilla riitti kärsivällisyyttä niinkin tarkkan hommaan.
Iltapäivällä päästiin sitten jo kalastamaankin. Laiturilta sai onkia mato-ongella. Saaliina taisi olla kaikkiaan neljä kalaa. Vähän käytiin myös soutelemassa. Lauantain ohjelmaan kuului myös tietokilpailu, aiheena tietysti luonto, kalat, jokamiehenoikeudet ym. Kaikki palkittiin!
Lauantai-iltana pääsimme seuraamaan nuotanvetoa ja halukkaat pääsivät myös vetämään itse nuottaa. Lapset olivat innoissaan porukalla vetämässä. Saalis ei ollut suuren suuri, vain yksi pieni ahven!
Sunnuntaina vuorossa oli virvelöintiä, näin suomeksi sanottuna, mikä lie olikaan oikea termi, en muista. Sitten tavaroiden pakkaminen, ruokailu, siivous ja loppusanat. Niinpä se viikonloppu vierähti aika nopeasti. Itselleni ja pojilleni ainakin jäi viikonlopusta hyvä mieli ja toinen poikani kyseli, että tullaanko ensi vuonna uudestaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti